@KTzone » 消閒 - 會員聊天 » 港人內地子女

2007-11-12 21:01 jazzz
:68:各位,唔好意思:smile_13:,我老婆係內地人,本想在港生,但醫院加價,要成5,6萬蚊:smile_22:,現在想返內地生.

本人想問一下,我的孩子出世後要幾耐先可來港(單程)?? 聽人講,話兩歲前可以,唔知係唔係??

唔知有乜網站,電話,部門可以瞭解一下呢,請問???

唔該各位幫下手解答:12::05:

2007-11-21 17:34 =威哥哥=
[quote]Originally posted by [i]jazzz[/i] at 2007-11-12 09:01 PM:
:68:各位,唔好意思:smile_13:,我老婆係內地人,本想在港生,但醫院加價,要成5,6萬蚊:smile_22:,現在想返內地生.

本人想問一下,我的孩子出世後要幾耐先可來港(單程)?? 聽人講,話兩歲前可以,唔知係唔係??

唔知有 ... [/quote]

1.你與太太是否正式註冊?,結婚幾耐?

2.太太戶口所屬地區?

2007-11-21 22:46 scau
[quote]Originally posted by [i]jazzz[/i] at 2007-11-12 09:01 PM:

唔知有 ... [/quote]

可以瀏覽香港一站通的香港身份證及居留權內容

細心閱讀 : [url]http://www.gov.hk/tc/residents/immigration/idcard/index.htm#p2[/url]

[ Last edited by scau on 2007-11-21 at 10:47 PM ]

2007-12-2 18:08 ODDIE
哇...
這麼貴呀
沒有保險可以給付嘛?

2007-12-9 01:04 watershed
God bless you.

2007-12-14 21:29 vicechina
现在的社会连生娃娃都要那么多钱?还要不要人活了啊?

頁: [1]
查看完整版本: 港人內地子女